Foto: Din Arv
Foto: Din Arv

By:

Rebecca Grüner Epstein

En ny hjemmeside gør det nemt for dig, der gerne vil donere din arv til godgørende formål - eksempelvis til Oxfam IBIS og uddannelse af verdens fattigste.

Ni ud af ti danskere tegner ikke et testamente og mister dermed muligheden for selv at bestemme, hvem der skal arve hvad, når de en dag går bort. Og det er synd, mener Jørgen Koch, der derfor har oprettet hjemmesiden www.dinarv.dk, som gør det nemt og billigt at lave et testamente.

Det var en personlig erfaring, der gjorde ham opmærksom på, hvor vigtigt det kan være at have et testamente.

"Ved hvert femte dødsfald opstår der familiestridigheder, fordi der ikke findes et testamente og nogle klare ønsker fra den afdøde," siger han.

Sådan gør du

  • Klik dig ind på siden www.dinarv.dk/oxfamibis
  • Du besvarer en håndfuld spørgsmål om din situation og dine ønsker - det hele tager cirka 30 minutter
  • Du modtager testamentet på mail, og så skal du selv få det underskrevet foran en notar eller to vitterlighedsvidner
  • Det koster i alt 650 kroner at oprette et testamente på denne måde

Dit sidste ønske - et barns første håb

Et testamente er for mange en mulighed for at undgå efterfølgende familiestridigheder og især til selv at vælge, hvordan man vil huskes.

Det er en mulighed for at plante et frø, som kan spire og gøre en forskel i fremtiden, f.eks. ved at giv en del af arven til velgørenhed - til et formål, der viser hvad man tror på og de værdier man har levet for. Derfor er netop muligheden for at donere en del af arven til velgørenhed en del af tilbuddet på den nye hjemmeside.

Oxfam IBIS er en af de organisationer, som dinarv.dk har lavet et samarbejde med, og som du derfor nu kan betænke i dit testamente. Se mere på www.dinarv.dk/oxfamibis

Hvordan fungerer det?

Du går ind på hjemmesiden www.dinarv.dk og besvarer en række spørgsmål, der automatisk tilpasser sig din specifikke situation. Du bliver blandt andet bedt om at tage stilling til, hvem du ønsker skal arve og får information om, hvordan du kan give til godgørende formål.

Når det hele er udfyldt og afsendt, får du tilsendt testamentet på e-mail, som du selv kan printe og dele med dem, der bør kende din sidste vilje.

På hjemmesiden er der små videoer og informationsbokse, der guider dig undervejs, og siden har en tilknyttet chatfunktion og direkte telefonnummer til en advokat, hvis du får brug for ekstra vejledning.

Det er også undervejs i spørgeskemaet, at du bliver tilbudt muligheden for at donere en del af din arv til blandt andet Oxfam IBIS.

En testamentarisk gave gør en stor forskel

"En testamentarisk gave er en mulighed for at øremærke sin arv og sætte et specifikt aftryk. Det kan vi se, tiltaler mange," siger Oxfam IBIS' generalsekretær Mie Roesdahl.

"Det har vakt stor glæde og betydet meget for de mennesker, vi arbejder for, hver gang nogen har betænkt Oxfam IBIS' arbejde i deres testamente. Så jeg håber selvfølgelig, at flere vil benytte sig af muligheden for nemt at donere en del af sin arv til velgørenhed via dinarv," siger hun.

Vil du vide mere om at donere til velgørenhed?

Vores arvehæfte kan fortælle dig, hvordan din arv kan gøre en forskel for børns skolegang verden over.

Hent arvehæftet som pdf nedenfor eller bestil et trykt eksemplar her

Arvehæfte: Dit sidste ønske - et barns første håb

 

Kommentarer