Foto: Lotte Ærsøe

Hele Verden i Skole sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark.

Kampagnen består af bogen LæseRaketten med et online elev- og lærermateriale, hvor eleverne kan gå på opdagelse i film, billeder og musik, og hvor læreren kan finde konkrete opgaveforslag, undervisningsmateriale til emneuger og meget andet. Besøg Hele Verden i Skoles hjemmeside

Derudover kan klasserne vælge at deltage i 'Den Globale Aktionsuge' samt en klassekonkurrence, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at samle ind til børns skolegang i fattige lande.

I 2017 sætter Hele Verden i Skole fokus på børns skolegang i Sydsudan. Eleverne på mange danske, sydsleviske og grønlandsk skoler er tit superkreative i forhold til at sælge lodsedler og samle ind til fordel sagen. Der er skoler der planlægger hele temauger, motionsløb, loppemarked, læsemaraton, afrikanske restauranter, teater og meget andet, der gør, at eleverne engagerer sig stærkt i sagen.

Oxfam IBIS sidder i bestyrelsen for den globale kampagne - Global Campaign for Education, som Hele Verden i Skole er en del af.

Kommentarer