Den måde, vi indretter vores økonomi og samfund på, skal være til gavn for de mange – ikke kun de få. Stærke organisationer og koalitioner har styrken til at udfordre magtstrukturerne. Derfor styrker Oxfam IBIS vores partnere i at holde regeringer, myndigheder og den private sektor ansvarlige for at arbejde for det fælles bedste.
Vi deltager aktivt i at videreudvikle Oxfams stærke, vidensbaserede indflydelsesnetværk inden for økonomisk retfærdighed og inklusive demokratier. Og vi trækker på denne kæmpestore vidensbase, både i vores programarbejde og når vi er i dialog med beslutningstagere i og uden for Danmark.
Mange danskere har længe ventet på folketingsvalget. Det har vi også i Oxfam IBIS, hvor vi dagligt arbejder med, hvordan det danske Folketing kan bidrage til at bekæmpe den globale ulighed.
Ulighed er skabt af mennesker – og derfor kan mennesker også udrydde den.
Som skattelyaktivist hos Oxfam IBIS er du med til at bekæmpe skattely og den ekstreme ulighed i verden.
Oxfam IBIS og Red Barnet går nu sammen for at styrke kampagnen Hele Verden i Skole, hvor skoleelever over hele verden sætter fokus på børns uddanne
Jeg er en af de 0,1 procent, der sidder på langt størstedelen af verdens rigdomme.
Thomas Bustrup, COO i Dansk Industri, beklager sig i Børsen 21. januar over, at udenrigsministeren indfører et ”overraskende” forbud mod eksport af forsvarsmateriel til Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Men det er helt legitim politik.
Årets ulighedsrapport viser, hvordan kløften mellem verdens rigeste og alle andre vokser og underminerer den globale kamp mod fattigdom og uretfærdighed.
Vores verden og fælles økonomi er ude af balance med hundreder millioner af mennesker, der lever i ekstrem fattigdom, imens verdens
Danmark er det land i verden, hvor politikerne er bedst til at bekæmpe ulighed.
"Lige nu går det den forkerte vej. Det kan man godt blive deprimeret over." Sådan lød de indledende ord fra Poul Nyrup Rasmussen, da der stod ulighed på programmet.