Roskildes borgmester skriver under på Oxfam IBIS Charter for Skattelyfri kommuner - Foto: Thomas Flensted

De rigestes grådighed skaber ødelæggende ulighed for de svageste. Vi skal skabe en ny kultur. En ny, menneskelig økonomi for de 99% - ikke de rigeste 1%. Kæmp imod de rigmænd, der plyndrer din kommune.

De danske kommuner køber ind for 87 millarder kroner hos private virksomheder hvert år. Ingen tjekker, hvor pengene ryger hen bagefter. Men den går ikke længere. Vores skattekroner skal ikke gå til riges Porscher og privatfly, men til uddannelse og sundhed - fra Aalborg til Accra.

Vil du være med til at sætte en stopper for skattely, så skriv til frivilligkoordinator Amanda på atb@oxfamibis.dk

Kun når vi kæmper sammen lokalt og internationalt, kan vi vinde kampen mod skattely. Skattely skaber ulighed, og de danske kommuner har et ansvar for at bruge borgernes penge ansvarligt og at bruge deres økonomiske magt til at presse private virksomheder til at føre en ansvarlig skattepolitik.

Bliv frivillig i Oxfam IBIS i dag og vær med til skubbe på for en global omstilling, hvor skattely ikke betaler sig. 

Aktiviteter

Som skattelyaktivist er du med til at tage kampen op mod skattely og der mange forskellige måder, hvorpå du kan engagere dig:

  • Gør din kommune skattelyfri: Opstart eller gå med i en eksisterende gruppe der arbejder for, at din kommune siger nej til skattely og siger fra overfor virksomheder, der vil udnytte vores fællesskab uden at bidrage.
  • Oplysningsarbejde: Du kan skrive læserbreve og debatindlæg til din lokale avis om, hvad din kommune kan gøre for mere fair skat. Du kan gå i dialog med kommunalpolitikere om, hvad de kan gøre i kampen mod skattely.
  • Events: Som frivillig kan du være med til at afholde debatarrangementer, dokumentarvisninger etc. som sætter kampen mod skattely på dagsordenen i din by.
  • Research arbejde: Er du interesseret i at lave grundig research på, hvordan kommunerne kan udelukke virksomheder, der gemmer profitten i skattely, så bliv del af vores Gravergruppe i København. 

Som skattelyaktivist indgår du ligeledes i den internationale Even It Up-kampagne, som Oxfam IBIS er en del af.

Sådan er du med

Vi har frivilliggrupper i hele landet, både i Aalborg, Aarhus, Roskilde, Odense og København. Skriv til Oxfam IBIS' frivilligkoordinatorer til venstre, hvis du vil være med – eller hvis du vil starte en gruppe op i din egen by.